Om

Teater Dictat

TEATER DICTAT

Teater Dictat är en fri teatergrupp som skapar scenkonst med existentiella, relationella och normkreativa perspektiv. Genom åren har gruppen gjort friluftsteater på sommarturné, moderna kyrkospel och Shakespeare på två. 2019–2020 ger Teater Dictat sig själv en nystart och fylls med nya scenkonstnärliga tankar och metoder. Sedan starten har gruppens primus motor varit Johan Svensson som med olika konstellationer runt sig skapat teater. Sedan 2019 utgör han tillsammans med producenten Andreas Luukinen navet i ett nätverk av olika scenkonstnärer.


Närmast finns i verksamheten en ambition att samla människor för samtal kring teaterns tre ledord samt tre teateruppsättningar för turné: Apokalyps, Paria av August Strindberg och Skavank//Richard III av William Shakespeare.

Teater Dictat har inget eget teaterhus, men strävar efter att vara närvarande på den svenska västkusten, med halländska Varberg som utgångspunkt. Därifrån famnas om Göteborg i norr och hela vägen ner om Öresundsregionen. Lund är ett andra hem för verksamheten och därifrån finns Helsingborg, Malmö och Köpenhamn inom bekvämt räckhåll. I dagens värld är dessa avstånd av mindre betydelse och värdet av att kunna finnas på flera platser för samarbete, nätverkande och resurser överbryggar hindren. Teater Dictat nätverkar därför i tre regioner, men månar om sin halländska hemvist och vill medverka till den kulturella och scenkonstnärliga utvecklingen i en region som är betydligt mer än sköna sommarstränder och en transportsträcka mellan Skåne och Göteborg.


KONTAKT

Telefon   0703 111 383   
E-post   info@dictat.se