DEN ANDRE

efter Edward II av Christopher Marlowe

När kung Edward II gynnar sina manliga älskare, blir det maktkamp mellan ordning och kaos i samhällets ledarskikt. Inom adeln sprider sig missnöjet när normerna utmanas. Rötan breder ut sig under ytan och konspirationerna frodas. Vem är att lita på när alla balanserar på avgrundens rand?


Varberg 1–7/9  ·  Göteborg 14–16/9  ·  Malmö 21–30/10


Med fyra skådespelare ger Teater Dictat föreställningen Den Andre som berättar den klassiska historien om kung Edward II – och om korrumperad makt, inbördeskrig och otämjd sexualitet. Här möter vi otyglade fjäskare, övergivna drottningar och ministrar med hybris. Alla tävlar om en plats vid kungens sida och när det inte lyckas, kungens egen plats.


Den Andre är en teateruppsättning som undersöker makt, manlighet och den heteronorm som gång på gång straffar dem som överskrider ”det anständigas” gränser.


Pjäsen Edward II skrevs runt 1592 av Christopher Marlowe, årsbarn med William Shakespeare. Han spåddes en lysande karriär som dramatiker men dödades under mystiska omständigheter 1593, redan med ett rykte om sig som rebell och subversiv.

Föreställningen ges med stöd av Statens kulturråd, Region Halland, Region Skåne, Varbergs kommun och i samarbete med Varbergs riksteaterförening och ABF Halland.

På scen  Jan Ericson, Linus Nilsson, Cecilia Säverman, Johan Svensson

Text  Christopher Marlowe

Översättning  Johan Svensson

Dramaturgi & bearbetning   Matthew Short
Kommunikatör   Ida Myhrman

Produktionssamordnare  
Koncept & regi   
Johan Svensson
Övrigt team  Andreas Luukinen, Henric Nilsson

MALMÖ

Scenkonsthuset Bastionen 

Fredag 21 okt 19.00
Lördag 22 okt 19.00
Söndag 23 okt 16.00


Torsdag 27 okt 19.00

Fredag 28 okt 19.00
Lördag 29 okt 19.00
Söndag 30 okt 16.00

Medverkande

Med stöd av