MEDARBETARE

Johan Svensson
Konstnärlig ledare, skådespelare, regissör, dramatiker mm

Johan startade Teater Dictat inför första produktionen 2005 och har varit drivande sedan dess. Han har en masterexamen i fördjupat skådespeleri från Högskolan för scen & musik i Göteborg, har studerat konceptuell scenkonst vid Teaterhögskolan i Malmö, teaterlinjen vid Fridhems folkhögskola och är yrkesverksam skådespelare sedan 2003. Bland hans senaste insatser i Teater Dictat kan nämnas Paria av Strindberg 2018, Apokalyps 2019 och Den du är 2022. Han regisserade Maqbeth Deluxe och Hamlet, prins av DanmarQ. 2021 medverkade han i The Soul Catcher med Kassandra Production på bl a Det Kongelige i Danmark. Johan är regelbunden ljudboksinläsare, arbetar som pedagog inom teater och har även arbetat på produktionssidan av musikalen Mamma Mia! i bl a Köpenhamn. Utöver arbetet med Teater Dictat är frilansar han och är våren 2023 aktuell med föreställningen Identitetsakuten på Smålands Musik & Teater i Jönköping.

Matthew Short
Dramaturg, dramatiker

Matthew är en brittisk kulturspecialist och som under sin kandidatutbildning i Writing, Directing and Performance vid University of York arbetade med många produktioner som skådespelare och dramaturg. Efter att ha bott i Hong Kong i fyra år och utvecklat ett intresse för interkulturell kommunikation genom konst, tog Matthew en masterexamen i Tillämpad kulturanalys vid Lunds universitet. Genom denna examen har han utvecklat starka forsknings- och analytiska färdigheter som han använder för att förstå konsten som kultur. Intresset för att hitta skärningspunkten mellan etnografi och dramaturgi har fört honom tillbaka till teatern. Matthew har arbetat med Teater Dictat i projekten Paria, Maqbeth Deluxe och Hamlet. Hans dramatiska skrivande har uppmärksammats av bl a The British Film Institute som del av manusutvecklingslabb och av Exeter FringeFestival som stöder utvecklandet av hans verk Mindful Encounters.

Magdi Saleh
Skådespelare, regissör

Magdi är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2013–16. Under utbildningen medverkade han i (Jag är) din stjärna på Teatr Weimar och i examensföreställningen Titanic. Han har varit verksam på Helsingborgs stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i bl a Låt den rätte komma in, Göteborgs stadsteater i bl a Alexandras odyssé, Utvandrarna och hett omdebatterade Jihadisten, Malmö stadsteater i Vinnaren tar allt, Monicas vals, Paranoid Park, Roland Schimmelpfennigs Halva månen mm och regidebuterar själv med Otherness våren 2023. Magdi läser även in ljudböcker och har medverkat i flertalet kortfilmer. Med Teater Dictat medverkade Magdi i Strindbergs Paria 2018 och deltar i projektet Queer Exchange 2023.

Andreas Luukinen
Producent

Andreas är utbildad internationell kulturprojektledare vid Kulturverkstan, har studerat filmvetenskap och internationella relationer vid Göteborgs universitet och skådespeleri vid Nordiska Teaterskolan. Han har bl a arbetat som koordinator för film/rörlig bild på Kultur i Väst, publikutvecklare på Göteborgs Stadsteater samt som skådespelare i Fosterlandet, i regi av Anna Takanen, på Göteborgs Stadsteater, Svenska Teatern i Helsingfors och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han är aktiv på den göteborgska klubbscenen som konstnärlig ledare och projektledare för Klubb Wonderland – ett klubbkoncept med fokus på inkluderande dansgolv, performance och upptåg. Sedan hösten 2017 är Andreas verksam som producent på ADAS teater i Göteborg.