APOKALYPS

av och med Johan Svensson

Föreställningen tar upp tecken och tendenser i samtiden och vill väcka reflektion kring dem. Med berättelser, texter och ljudverk kring polarisering, egocentricitet och alltings intighet, skapar Teater Dictat ett kollage kring en förestående apokalyps som kan vara runt hörnet, gälla världen eller vara något som sker i det högst personliga livet.

Johan Svensson gör ett scenkonstverk med inslag av såväl spoken word, hörspel och improvisation. Föreställningen har kommit till under en process där det intuitiva, kroppsliga arbetet varit centralt för att nå en akut närvaro i nuet. Med allvar, humor och kärlek till publiken vill Teater Dictat väcka egna bilder, reflektion och eftertanke hos den som möter föreställningen i en kyrka eller ett teaterrum.

APOKALYPS är den femte uppsättningen som Teater Dictat gör specifikt med kyrkorum i åtanke, men föreställningen spelas även i traditionella teaterrum. Premiären ägde rum på Teaterhuset Bastionen i Malmö
25 oktober 2019.


Med stöd av Sodalitium Majus Lundense.

 

Om föreställningen

APOKALYPS är en teaterföreställning om tecknen i vår tid, om det som händer i tillvaron runt oss och om att vara människa i en förändring som går allt snabbare.


Medarbetare

På scen  Johan Svensson
Text  Bibeltexter, spoken word mm 
Koncept & regi  Johan Svensson
Producent  Andreas Luukinen
Rum & kostym  Johan Svensson